Biografie

Dr Jiang ontvangt het certificaat ter benoeming tot ereprofessor en doctoraal docent uit handen van het hoofd van het instituut waar hij destijds zijn opleiding heeft genoten, de Universiteit voor Chinese Geneeskunde in Nanjing.

In 1944 werd Dr Jiang Yangqing geboren in Jiangsu in China. Van 1963 tot 1969 studeerde hij medicijnen aan de Universiteit voor Traditionele Chinese Geneeskunde in Nanjing. Na zijn afstuderen werkte hij in een klinische praktijk in een klein ziekenhuis in een arm gebied op het platteland in de provincie Jiangsu. Aangezien het gebied economisch onderontwikkeld was en een slechte gezondheid kende, waren er veel patiënten met zware gezondheidsproblemen, waardoor Dr Jiang uiteenlopende soorten gecompliceerde ziekten kon behandelen. Dr Jiang had westerse geneeskunde in een groot ziekenhuis gepraktiseerd en wist de kennis van zowel traditionele Chinese geneeskunde als westerse geneeskunde te gebruiken voor diagnose en behandeling. In het kleine plaatselijke ziekenhuis was de werkverdeling niet ingewikkeld en omdat er niet genoeg geneeskundigen waren nam hij de verantwoordelijkheid op zich van zowel de traditionele Chinese geneeskunde als de westerse geneeskunde. Hierdoor verkreeg hij een uitgebreide praktijkervaring.

Na de culturele revolutie begon de Universiteit van Nanjing in 1979 de eerste groep promovendi in dienst te nemen. Van de meer 400 kandidaten voor het toegangsexamen eindigde hij als eerste en werd als promovendus voor traditionele Chinese interne geneeskunde toegelaten Hij kreeg drie jaar klinisch onderricht van de in China beroemde professoren Zesheng en Xu Jinfan. Na zijn promotie werd hij aangesteld in het academisch ziekenhuis van de Universiteit. In 1983 liet hij zich inschrijven aan de Universiteit voor Traditionele Chinese Geneeskunde in Peking en deed een vervolgstudie bij de beroemde professor Dong Jianhua, lid van de Academie voor Technische Wetenschappen China (de hoogste eretitel die de overheid in China toekent). In 1986 was hij de allereerste promovendus in China die een doctorstitel in traditionele Chinese Geneeskunde behaalde (geen enkele universiteit in TCG had daarvoor ooit promovendi begeleid of een opleiding tot doctor gehad).

 

De hoofdingang van de Universiteit voor Chinese Geneeskunde in Bejing waar dr Jiang zijn doctoraalstudie heeft gedaan.

 

Daarna werd hij in het academisch ziekenhuis van de Universiteit voor traditionele Chinese geneeskunde in Peking aangesteld om een klinische praktijk te houden, college te geven en onderzoek te doen. Van alle artsen in het ziekenhuis was Dr Jiang het drukst bezet. Vanwege zijn faam kwamen patienten uit alle delen van China. Tijdens deze periode publiceerde hij ook meer dan 50 artikelen, waarvan meer dan de helft in The Journal of Traditional Chinese Medicine werd gepubliceerd, het invloedrijkste blad op het gebied van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarnaast redigeerde hij het monumentale werk “Studie op de combinatie van traditionele Chinese geneeskunde en westerse geneeskunde voor interne geneeskunde” (Zhong Xi Yi Jie He Nei Ke Yan Jiu), met meer dan 1,5 miljoen Chinese karakters.

In 1992 kreeg Dr Jiang een uitnodiging om in Nederland lezingen te geven. In het jaar daarna mocht hij officieel naar Nederland emigreren. In 1994 vestigde hij zijn praktijk in Amsterdam en behaalde een opmerkelijke successen met zijn therapie op het gebied van huidziekten, allergieen, maag-, buik- en darmziekten, artritis, gynaecologische ziekten, en andere ingewikkelde ziektebeelden. Vanwege zijn naam komen patienten niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland, Belgie, Frankrijk, Engeland en zelfs Azie en Noord-Amerika. Zijn praktijk is een van de succesvolste uit de 8000 praktijken voor traditionele Chinese geneeskunde en acupunctuur in Europa.

Momenteel is Dr Jiang door de Universiteit van Nanjing, aangesteld als ereprofessor en promotor, de hoogste titel die ooit door de school gegeven is. In 2001 werd hij aangesteld als gastprofessor voor de afdeling TCG aan de medische faculteit van de Universiteit van Parijs XIII en voorzitter van de academische afdeling. Daarnaast is hij vice-president van de Internationale Vereniging van Traditionele Geneeskunde in Hongkong en heeft hij voor het tweede jaar de Chinese Redbud Medical Achievement Prize behaald (Chinese artsen uit de gehele wereld die een combinatie van Traditionele Chinese Geneeskunde en westerse geneeskunde toepassen kiezen hiervoor 10 kandidaten die de prijs winnen).

 

Vertaling:

Geachte professor,

Wij richten ons tot u met dit schrijven op aanbeveling van dr Zhu Miansheng, die verantwoordelijk is voor de Chinese studie binnen het Bureau Universitair Diploma Chinese Geneeskunde.

Wij hebben kennis genomen van het hoge niveau van uw werk en wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot de Chinese Geneeskunde. Wij willen u daar graag mee feliciteren.

Het is ons een groot genoegen om u te mogen ontvangen als lid van het Erecomité van het Universitair Diploma voor Chinese Geneeskunde.

Uw instemming zullen wij in dank aanvaarden.

In afwachting van uw reactie verblijven wij,

J.R Attali                                                ZHU Miansheng

 

Klik hier om naar de home pagina te gaan