TCG

Er zijn vier onderzoekmethoden om een diagnose te stellen: observatie van de gelaatskleur,de tong, het uiterlijk,helderheid van de ogen, huidproblemen, kleur van de secretie en afscheidingen, luisteren naar bijvoorbeeld de stem, navraag naar familieomstandigheden en vorige behandelingen en palpitatie het voelen aan de pols.
Essentieel voor de individuele beoordeling zijn de pols en de tong.

De Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) kent een lange geschiedenis en bevat bijzondere, rijke en essentiele kennis. Huang Di Nei Jing,
de oudste literatuur over TCG is al meer dan 2000 jaar geschreven.
Het is niet alleen het resultaat van de kennis die men in de lange geschiedenis vergaarde, maar het vormt ook de theoretische ondergrond voor de verdere ontwikkeling van de TCG.
Met de aanvullingen van de Chinese artsen en verdere ontwikkeling in de navolgende periodes is de TCG een complete tak van wetenschap geworden.
In de onderscheiden toepassingen: Chinese kruiden, Acupunctuur en Massage is de eerst genoemde uitgegroeid tot een zeer omvangrijke therapeutische toepassing in de wereld.

 

BEREIDING EN GEBRUIK VAN HET CHINESE KRUIDENMENGSEL

Gebruik elke dag een pakje kruiden

1. Doe de kruiden in een pan met 800 ml. water. Laat de kruiden 20 minuten weken. (Bij een grotere hoeveelheid kruiden moet u iets meer water toevoegen, bij minder kruiden kunt u iets minder water gebruiken.

2. Breng het water en de kruiden aan de kook en laat ze 50
minuten op laag vuur koken.

3. Zeef de kruiden en vang het aftreksel op in een beker. Dit
moet ongeveer 200 ml. zijn. Drink de warme kruidenthee
‘s ochtends een half uur na de maaltijd. Bewaar de kruiden.

 4. Doe opnieuw water bij de kruiden. Ongeveer 2/3 (500 ml) van de vorige hoeveelheid. Laat water en kruiden nu op een laag vuur 30 minuten koken. Zeef de kruiden en vang 150 ml kruidenthee op in een beker. Drink de kruidenthee ‘s avonds een half uur na de maaltijd.

Gebruik nooit een ijzeren pan. Wel toegestaan is roestvrij staal, aluminium en geemailleerd materiaal. Aardewerk is bijzonder geschikt.

 

Klik hier om naar de home pagina te gaan